Meghalt egy fiatal egy kínai internetes átnevelő táborban

2017.08.14. 13:26

Egy kínai tinédzser meghalt Kínában az internetfüggőknek létrehozott átnevelő táborban,írja a BBC. A tábor igazgatóját és több alkalmazottját is őrizetbe vette a kínai rendőrség.

A 18 éves fiatal néhány nappal azután halt meg, hogy a táborba került, a cikk szerint a teste tele volt sérülésekkel, ami arra utal, hogy komolyan megverhették.

Kínában az utóbbi években több, internet- és játékfüggést kezelni hivatott, átnevelő tábort hoztak létre, több leginkább katonai táborhoz hasonlít, és sok kritikát kapnak a durva gyakorlatok miatt. 

A 18 éves Liut az édesanyja adta be az egyik ilyen táborba Fuyang városában, mert ő és férje nem tudták már kezelni fiuk durva internetfüggőségét. Az anya augusztus 3-án hagyta ott gyermekét, két nappal később azzal hívták, hogy fiát sürgősen kórházba kellett szállítani, ahol később meghalt.

A halál pontos oka nem ismert, de a fiú anyja beszélt a fiút kezelő orvosokkal, akik elmondták, hogy legalább 20 külső és számos belső sérülése volt Liunak. Az orvosok megengedték, hogy az anya megnézze a fiát:

A fiam testét sebek borították a feje tetejétől a lábujjáig. Amikor a táborba küldtem a fiamat, minden rendben volt vele. Hogyan halhatott meg 48 órán belül?

 mondta.

Az állami állami műsorszolgáltató CCTV szerint a tábor igazgatóját és négy alkalmazottját is őrizetbe vették, és a tábort lezárták a hatóságok, amíg a nyomozás tart.

Számos kritika jelent meg azóta, követelve az ilyen táborok szigorúbb szabályozását.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport