Ünneplő keresztényekre dőlt egy fa Madeirán, egy magyar meghalt

2017.08.15. 17:32 Módosítva: 2017.08.16. 00:59

Legalább tizenhárman meghaltak, 49 ember megsérült a Madeirán található Funchal városában, mikor egy kétszáz éves tölgyfa rádőlt a Nagyboldogasszony ünnepére összegyűlt keresztényekre – írja a BBC.

A portugál RTP tévéadó értesülései szerint a halottak között két gyermek is van.

A lisszaboni magyar nagykövetség szerint egy magyar állampolgár is megsérült, a sürgősségi osztályra került. A Jornal da Madeira című helyi lap értesülése szerint a magyar állampolgár meghalt, az információt a Külügyminisztérium is megerősítette.

A lap azt írta, hogy a 12 halálos áldozat között négy külföldi van: egy francia, egy magyar és egy német, a negyedik külföldi áldozat  állampolgársága még nem ismert. Hét ember állapota válságos. 

A fenti videón nagyjából 1:05:41-kor látható, ahogy a sajtóértesülések szerint 200 éves tölgy rádől a téren tartózkodókra, az emberek pedig pánikolva igyekeznek elmenni a helyszínről. Az első beszámolók alapján a fa egy gyertyákat áruló standra borult rá, szemtanúk pedig arról számoltak be, hogy a fa már korábban is meg volt dőlve és egy kábel tartotta stabilan.

Az incidens után António Costa portugál miniszterelnök és Marcelo Rebelo de Sousa portugál elnök is részvétet nyilvánított, az államfő pedig azt is hozzátette, hogy azonnal elmegy a szigetre, hogy többet tudjon meg az esetről és bátorítsa az érintetteket. 

Nagyboldogasszony, vagy a külföldön jobban elterjedt Mária mennybevétele a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepe, melyet augusztus 15-én tartanak, az ehhez kapcsolódó fesztivál pedig a szigeten a legnagyobb. Ennek fennmaradó részét ugyanakkor idén már nem fogják megtartani, a helyi kormány pedig háromnapos gyászt rendelt el a tragédia miatt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport