Trump: Az antifasisztáknak nem kellett volna provokálniuk a szélsőjobboldaliakat

2017.08.15. 22:51 Módosítva: 2017.08.16. 00:17

Nem egyszerű megfejteni, hogy Donald Trump mit gondol a charlottesville-i tragédiáról, ahol egy 20 éves neonáci az antifasiszta tüntetők közé hajtott.

  • Először egy semmitmondó nyilatkozatban elítélte az erőszak minden formáját.
  • Miután rengetegen kiakadtak azon, hogy miért nem ítélte el konkrétan a fehér felsőbbrendűséget hirdető tüntetést és a neonáci merénylőt, végül két nap gondolkodás után, hétfőn kijelentette: a szélsőjobboldali gyűlöletcsoportok visszataszítóak.
  • Kedd este pedig újabb sajtótékoztatót tartott, ahol kijelentette: a charlottesville-i erőszakért mindkét oldal felelős.

Trump hozzátette, hogy "vannak dolgok, amiről az emberek nem tudnak", ő viszont nagyon jól ismeri a charlottesville-i eseményeket – írja a BBC. Hangsúlyozta, az antifasiszta tüntetők is tehetnek az erőszakról, mert

provokálták a szélsőjobboldaliakat.

Szerinte nem csak az alt-right nevű szélsőjobboldali mozgalommal kellene foglalkozni, hanem az alt-left baloldallal is, hiszen ők is erőszakosak voltak a szombati tüntetésen. Újságírói kérdésre azt mondta, azért kellett két nap gondolkodási idő, hogy elítélje a neonácikat, mert alaposan meg akarta ismerni a tényeket.

A charlottesville-i merényletről szóló cikkeinket itt találja.  • Tippek
  • Hírek