Timót, Xénia
3 °C
6 °C

Svájci hotel: A zsidók fürödjenek le, mielőtt a medencébe mennek

2017.08.15. 18:33

Rettentően kínos helyzetbe került a svájci Graubünden kantonban található Arosa városának egyik hotelje, miután a medencéjük mellé olyan feliratot tettek ki, ami szerint a zsidó vendégeiknek le kell fürdeni, mielőtt a medencében mennének – írja a Local.

Kérjük, hogy fürödjenek meg úszás előtt és után is. Amennyiben ezt nem teszik meg, nem használhatják a medencét. Megértésüket köszönjük

– szólt a kizárólag zsidóknak címzett üzenet, ami nem meglepő módon eléggé felborzolta a kedélyeket az izraeli médiában. Az üzenetet Ruth Thomann, a hotel fő ügyintézője írta alá, aki a feliratot lefotózó család szerint egyébként végig segítőkész és barátságos volt velük, ezért is nem szóltak neki végül a bántó kiírásról.

download2
Fotó: DocumentingAnti-Semitism / Facebook

A kép azonban hamar elterjedt az interneten, így lényegében minden nagyobb zsidó újság írt a dologról, sőt petíció is indult a hotel bezáratásáért. Thomann a Local megkeresésére nem válaszolt, az izraeli sajtónak ugyanakkor azt mondta, nagyon sajnálja a dolgot.

Mint kiderült, az egész inkább csak egy félreértés, ami vélhetően abból ered, hogy a felirat írója nem beszél jól angolul. Thomann elmondta, semmi baja nincs a zsidókkal, az üzenetet pedig csak azért címezte nekik, mert a hotel zsidó vendégei voltak azok, akik pólóban, zuhanyzás nélkül mentek a medencébe. Mindezek ellenére az üzeneteket azóta már eltávolították.