Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Két medve végzett a svéd állatkert gondozójával

2017.08.18. 13:59

Az eddigi információkkal szemben nem egy, hanem két medve végzett augusztus elején az egyik gondozóval Európa egyik legnagyobb ragadozóparkjában, a Svédország középső részén fekvő Orsa Rovdjursparkban - írja az MTI. 

Gunnar Jonasson államügyész az SR svéd rádiónak elmondta, hogy a medvék a kerítés alatt ástak utat maguknak és úgy közelítették meg, majd marcangolták szét az üres karámot takarító 18 éves férfit. A támadást követően csak az egyik állatot altatták el, de az államügyész nem részletezte, hogy miért. Az augusztus 4-én történtekről még folyik a nyomozás.

Az áldozat kilétéről egyéb információt nem közöltek. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy harapásos sérülésekbe halt bele a kórházban.

A látogatók egy csoportja, amelyik a karámon belül tartózkodott, hogy megtapasztalja, milyen az állatgondozók élete, látta a támadást, megrázta őket az eset, ám közülük mindenki sértetlen maradt, mivel kimenekültek a karámból, amikor a medvék megtámadták a gondozót.

Az 325 ezer négyzetméteres Orsa Rovdjurspark Stockholmtól mintegy 330 kilométerre északnyugatra fekszik, az északi féltekén élő ragadozóknak, köztük medvéknek, farkasoknak, tigriseknek és hiúzoknak ad otthont 1986-os nyitása óta.