Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Kövér nem becsüli le Simicskát, de szerinte Soros nagyobb szereplő

2017.08.19. 07:42

Interjút adott a Magyar Időknek Kövér László fideszes politikus, a parlament elnöke. Kövér egyebek mellett arról beszélt, hogy:

  • A Fidesznek nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem választásokat, "azokat pedig még nem nyertük meg";
  • a fideszeseknek "egy pillanatig sem szabad" azt érezniük, hogy már megnyerték a választást. "Tanulva 2002-ből, fel kell venni a kesztyűt minden egyes támadás esetén";
  • Szerinte Fidesz-kormány most olyan körülmények között dolgozik, mint amilyen körülmények Szent István király idején voltak. Merthogy a Nyugathoz tartozunk, de nem szabad a saját érdekeinket idegen érdekek alá rendelni.
  • "Magyarország közvetlen ellenfele a brüsszeli bürokrácia, az Európai Bizottság, amely felhatalmazás nélkül a politika alakítójává akar válni. Túllépi a hatáskörét, semmibe veszi az uniós normákat, miközben egyes tagállamokat, például hazánkat és Lengyelországot vádolja azzal, hogy nem tartjuk be az EU jogszabályait". 
  • Szerinte senki nem gondolhatja komolyan, hogy egyedül Soros György mozgatja a világ történéseit. "Ő a világ legismertebb, jelenlegi tudásunk szerint legnagyobb befolyású és óriási pénzeszköz felett rendelkező szereplője a háttérhatalomnak". 
  • Simicskáról: "egykor volt harcostársunkat nem akarom lebecsülni, de vannak nála nagyobb szereplők is az ellenzéki oldalon, például ne feledkezzünk meg a már említett Soros Györgyről".