Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Donald Trump szerint az új észak-koreai rakétakísérlet után minden megoldás szóba jöhet

2017.08.29. 17:00

Donald Trump amerikai elnök szerint az újabb észak-koreai rakétakísérlet után minden megoldás szóba jöhet, írja az MTI.

Trump leszögezte: a világ "hangos és egyértelmű üzenetet" kapott Észak-Koreától. "A fenyegető és destabilizáló cselekedetek csak tovább növelik az észak-koreai rezsim elszigeteltségét a térségben és a nemzetközi közösségben egyaránt. Minden megoldás szóba jöhet" - fogalmazott.

A Fehér Ház bejelentette, hogy Donald Trump és Abe Sindzo japán kormányfő keddre virradóra telefonon egyeztetett egymással, és a két politikus egyetértett abban hogy Észak-Korea "súlyos és növekvő közvetlen fenyegetést jelent" az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea és a világ valamennyi országa számára. A közlemény szerint az amerikai elnök és a japán kormányfő elkötelezett az Észak-Koreára gyakorolt nyomás erősítésében és ugyanerre számít a nemzetközi közösség részéről is. 

Robert Wood az Egyesült Államok leszereléssel foglalkozó nagykövete egy Genfben, az ENSZ által rendezett leszerelési konferencia kezdetén újságíróknak leszögezte: "kormányom és számos más kormányzat komolyan aggódik" a fejlemények miatt. Ugyancsak ezen a genfi konferencián, az ülésszakon elmondott felszólalásában, az észak-koreai nagykövet az Egyesült Államokat vádolta meg azzal, hogy "a robbanás szélére taszítja a Koreai-félszigetet".