Bonifác
10 °C
17 °C

Gorka: Létezik egy titkos CIA-program, amivel szabotálják az észak-koreai rakétateszteket

2017.08.29. 22:19 Módosítva: 2017.08.30. 01:01

A Donald Trump által a Fehér Házba bevitt, majd onnan belharcok miatt távozó magyar származású Gorka Sebestyén véletlenül elszólhatta magát egy interjúban a Fox News adásában, mikor arra utalt, hogy

létezik egy titkos hekker-program, aminek a tagjai az észak-koreai rakétarendszer szabotálásával foglalkoznak.

A Hill beszámolója szerint Gorkát a lehetséges amerikai reakcióról kérdezték, miután Észak-Korea átlőtt Japán felett egy rakétát. Trump elnök ezután kijelentette, hogy az Egyesült Államok válaszolni fog erre az "egyértelmű üzenetre" és "bármilyen megoldás elképzelhető".

Ezután fejtette ki a magyar származású Gorka, hogy rengeteg titkos lehetősége van az amerikai kormánynak arra, hogy válaszoljon a diktatúra fenyegetésére:

Sok sikertelen rakétatesztet láttunk már, a legtöbb teszt sikertelen. Talán nem mindegyiket az észak-koreaiak ügyetlensége okozza.

Az persze nem meglepő, hogy létezik ilyen program, de az ilyen kijelentéseket el szokás kerülni, mert könnyen diplomáciai problémákat okozhatnak, legrosszabb esetben akár hadüzenetnek is tekinthetik őket – mégiscsak egy ország hadügyi destabilizálásáról van szó.

Gorka Sebestyén még a Trump-kabinet tagjaként egyébként megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, ezért nem engedték hozzáférni a legtitkosabb információkhoz.