Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Szabadka polgármestere ellenfele ledarálásával fenyegetőzött

2017.08.29. 13:50

Hétfőn felkerült egy hangfelvétel egy szerbiai portálra, amin Szabadka polgármestere, Bogdan Laban fenyegetőzve beszél Vladimir Polovinával, a belgrádi Építőmérnöki Kar tanársegédjével, a Szerb Haladó Párt tagjával, írja a Vajma.info és a Szabad Magyar Szó.

A felvétel szerint Laban azt mondta, hogy

ülj le, kutya! A seggedet szétrúgom. Az anyádat megb...om. A fiammal foglak szétveretni! ...

Ha még egyszer hallok rólad és ledarállak, mint a darált húst. Nézz rám azokkal a pszichopata szemeiddel, jól nézz meg. Egyenesen rám nézz, kitépem a torkod és megeszem, mint a hogy a pitbull kutyám tenné. Hogy viselkedjek? Vagy inkább egy betoncipőt szeretnél tőlem?

A Vajma.info információi szerint az ügy előzménye, hogy Szabadkán korábban "Bogdan, Isten haragszik" feliratú plakátok jelentek meg, és a hangfelvétel tanúsága szerint a polgármester a plakátok kiragasztásával Polovinát gyanúsította meg, aki nem tagadta a vádakat. A lap szerint a hangfelvételen egy pofon csattanásához hasonló hang is hallható volt, és Polovinia fizikai és verbális bántalmazásért feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügy azonban váratlan fordulatot vett, ugyanis a rendőrség Polovinát vette őrizetbe, akinek a bíró megtiltotta, hogy nyilvánosan nyilatkozzon csütörtökig, amikor kihallgatják a tanúkat is, köztük a szabadkai polgármestert is.

Bogdan Laban azt elismerte, hogy azt mondta Polovinának, hogy kitépi a torkát, azt azonban tagadta, hogy halálosan megfenyegette vagy felpofozta volna. Mint mondta, felelős azért, mert olyan szavakat használt, ami méltatlan egy politikai tisztségviselőhöz, és ezért bocsánatot kért Szabadka és Szerbia polgáraitól. Mint mondta, kész viselni a politikai következményeket, de a lemondásáról nem most fog dönteni.

A Szabad Magyar Szó cikke szerint a szabadkai polgármester azt mondta, Polovina semmi jót nem érdemel meg. Szerinte kiprovokálták belőle ezt a reakciót, de arra hivatkozott, hogy hónapok óta zajlik ellene egy lejáratás, ami miatt már korábban feljelentést tett, és a családját is megfenyegették. A hangfelvételből azonban nagyjából az derül ki, hogy Polovina valamilyen építési területtel kapcsolatos korrupciós ügyre vonatkozó adatokat adott át Labannak, aki ezeket nem továbbította az ügyészségnek, és ezért ragasztotta ki a plakátokat.