Barbara, Borbála
1 °C
7 °C

Elfogták az ISIS egyik parancsnokát Libanonban

2017.08.31. 18:05

Őrizetbe vették és kihallgatták a libanoni hatóságok az Iszlám Állam terrorszervezet egyik parancsnokát, akinek az ügyét egy különleges bíróság fogja tárgyalni, jelentette az NNA libanoni hírügynökség.

A biztonsági erők az északkelet-libanoni Arszál városban fogták el a férfit, közel ahhoz az enklávéhoz, amelyet az Iszlám Állam a pár napja létrejött tűzszüneti egyezményig ellenőrzése alatt tartott.

Az NNA jelentése szerint a férfi elismerte, hogy részt vett az Iszlám Állam több, Libanonban végrehajtott támadásában, valamint részt vállalt a szervezet finanszírozásában, felfegyverzésében, a tagok toborzásában, továbbá csempészetben és emberrablásokban, írja az MTI.

Eközben egy katonai vizsgálóbíró csütörtökön vádat emelt 39 szíriai, palesztin és libanoni személy ellen, akik a gyanú szerint az Iszlám Államhoz tartoztak, és terjesztették a szélsőséges szervezet ideológiáját.

Az Iszlám Állam az utóbbi években számos támadást követett el Libanonban. Egy évvel ezelőtt öngyilkos merényletek sorozatát hajtotta végre a Bekaa-völgyben.

Libanonban készített riportunkat itt olvashatják: