Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiürítették a barcelonai metró két állomását

2017.09.01. 23:50

Két állomást is lezártak és kiürítettek a barcelonai L3-as vonalon, miután két metróban is ismeretlen, szemirritációt és szédülést okozó anyagot találtak – írja az el Periódico. A Fontana és a Lesseps állomásokra nem engednek be senkit, a tűzszerészek is a helyszínen vannak.

Az ismeretlen anyagot először fél 5 körül, aztán pedig nem sokkal 5 után találták meg a két metrókocsiban, melyeket a Lesseps állomáson kivontak a forgalomból és értesítették a rendőrséget is. Ezt a megállót már ekkor lezárták és kiürítették, logisztikai okokból azonban a vele szomszédos Fontana állomást is le kellett zárni. Később aztán több doboznyi sósavat találtak az állomáson, valószínűleg ez kerülhetett a kocsikba is.

A sósavat a kamerák felvételei alapján két férfi helyezte el a kocsikban, amikor azokon még nem voltak utasok. Az egyik metró vezetője kapcsolatba is került az anyaggal, őt kórházba is kellett szállítani, de komolyabb baja nem lett, hamar kiengedték. A rendőrség a körülmények miatt vandalizmusra gyanakszik.