Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Gépfegyvereket kapnak a finn rendőrök a késes támadás miatt

2017.09.01. 17:26

Az augusztus 18-án Turku városának központjában elkövetett, két nő halálával és nyolc ember sérülésével végződő késeléses merénylet után bejelentették, gépfegyverekkel látják el a finn rendőröket. Az MTI szerint a terrortámadás miatt hét embert őrizetbe vettek az üggyel kapcsolatban, közülük hármat a múlt hét végén szabadon engedtek, további kettőt pedig e hét elején. Már csak a főgyanúsított, a 22 éves Abderrahman Bouanane van rács mögött.

A gyanúsított marokkói menedékkérőként érkezett Finnországba, és elismerte a bíróság előtt, hogy - mint mondta - "felelős a támadásért", de azt tagadta, hogy terrorista indítékai lettek volna.

Finnország hétezer rendőrének felfegyverzését a terrorveszéllyel indokolta Ari Alanen, a parancsnokság egyik tisztje. Azt nem fedte fel, hogy mikor osztják szét a gépfegyvereket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?