Itt az újabb hurrikán, ami lecsaphat Amerikára

2017.09.01. 16:04 Módosítva: 2017.09.01. 16:06

Egyelőre az Atlanti-óceán térségében erősködik a legújabb, Irma névre keresztül hurrikán, amit már figyelnek a meteorológusok. Még azt sem tudni, hogy a Harvey távozása után mely partszakaszon ér szárazföldet. Irma csütörtökön 3-as fokozatba kapcsolt (ez egy öt fokozatú skálán értendő), ami már komoly károkat tud okozni, ahol lecsap (akár 208 km/h-ás sebességű viharral is járhat), de koránt sem olyan durvákat, mint elődje, például Harvey.

Az Atlanti-óceán keleti térségében készült műholdkép az Irma névre keresztelt hurrikánról.
Az Atlanti-óceán keleti térségében készült műholdkép az Irma névre keresztelt hurrikánról.
Fotó: NASA/NOAA /Goddard Rapid Response Team / Reuters

Irma, csakúgy mint Harvey Afrika partjainál képződött, és erősödött egyre nagyobb trópusi viharrá, a napokban éri el a Karib-térség keleti részeit, de még túl korai vele kapcsolatban jóslatokba bocsátkozni, vélik a szakemberek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla