Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Moszkva: Trump tangó helyett brékel

2017.09.01. 11:37

Oroszország nem keresi a viszályt az Egyesült Államokkal, és most is nyitott a konstruktív együttműködésre – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteken Moszkvában. Lavrov vélhetően arra reaglt, hogy Washington bezáratja Oroszország San Franciscói konzulátusát.

"Amint az (Vlagyimir Putyin) elnök nem egyszer kijelentette, mi nem keressük a viszályt az Egyesült Államokkal. Mindig barátsággal viszonyultunk az amerikai néphez, most is nyitottak vagyunk a konstruktív együttműködésre ott, ahol az megfelel az orosz érdekeknek" – jelentette ki az orosz diplomáciai tárca vezetője a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Állami Egyetemén (MGIMO), a tanintézmény diákjaival a tanévkezdés alkalmából megtartott hagyományos találkozóján.

"Őszintén akarjuk, hogy normalizálódjon a kétoldalú politikai légkör. De mint tudják, a tangóhoz ketten kellenek. Egyelőre szerintem amerikai partnereink időről időre egyéni breakdance-t mutatnak be" – fogalmazott a miniszter. (MTI)