Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Pénzbírsággal sújtották a meztelenül, ollóval fenyegetőző skót nyugdíjast

2017.09.01. 18:10

4100 fontos (körülbelül 1,36 millió forintnyi) bírságot szabtak ki egy idős házaspárra Skóciában, amiért magukból kivetkőzve tomboltak egy szállodában, írja a BBC. Az incidens még februárban történt, az ügyben most hirdettek ítéletet. 

A beszámolók szerint a 72 éves Robert Fergus meztelenül, egy ollóval a kezében rontott ki a szobájából, és amíg elért a recepcióig, összetört egy üveglapot. Eközben három évvel fiatalabb felesége, Ruth az egyik alkalmazott lelövésével fenyegetőzött. Mindketten ittasak voltak, a hivatalos megfogalmazás szerint „szervezetük rosszul reagált a korábban elfogyasztott alkoholra”.

Az idős férfi beismerte, hogy négy szállodai dolgozóval gorombáskodott, megrongálta a berendezést, és ittasan vezetett. Őt mellékbüntetésként nyolcszáz fontos kártérítésre is kötelezték.

MacDonald Loch Rannoch Hotel
MacDonald Loch Rannoch Hotel
Fotó: Google Maps

Fergus úrnál azért volt olló, mert azzal akarta átvágni a távközlési vezetékeket a recepción. Ámokfutása a BMW-je volánja mögött ért véget, szerencsére még azelőtt megállították, hogy nagyobb katasztrófát okozott volna.