Judit
3 °C
7 °C

Az Interpol elfogatóparancsot adott ki a Red Bull örököse ellen

2017.09.03. 18:25 Módosítva: 2017-09-03 19:25:26

A nemzetközi körözés után elfogatóparancsot adtak ki a thaiföldi Vorajut Juvidja (Vorayuth Yoovidhya), a Red Bull örököse ellen, aki 2012-ben Bangkokban halálra gázolt egy rendőrt, írja a Bild

A férfi családja Thaiföld egyik leggazdagabb famíliája, vagyonukat 20 milliárd dollárra becsülik. Nemcsak a Red Bull 51 százaléka van a család tulajdonában, de kórházak, gyógyszercégek és agrárvállalkozások is.  

Juvidját barátai csak a "Főnöknek"nevezik. A férfi 2012 szeptember 3-án valószínűleg részegen 170-nel  száguldott egy Ferrarival Bangkok utcáin, amikor a belvárosban elgázolt egy 48 éves motoros rendőrt.

Az autója száz méteren át tolta a földön a rendőrt, de a Red Bull-örökös továbbhajtott. A kocsiból azonban folyt a hűtővíz, ennek nyomát követve jutottak el a rendőrök a Juvidja-család bangkoki villájához.

A férfi azt állította, csak a baleset után ivott alkoholt, mert nagyon ideges volt. Előzetesbe került, de apja közel 4 millió forintnak megfelelő thai bát óvadék ellenében kihozta a börtönből.  

Vorajut Juvidja ezután a család magángépén Szingapúrba repült, majd Londonba költözött át, ahol a családnak szintén vannak ingatlanai. A "Főnök" itt egy elit magániskolába járt, de ideje nagy részét menő klubokban, egy tajvani luxushotelben, vagy a Red Bull Forma 1-es VIP-sátrában töltötte, miközben vadul posztolta a képeit az Instagramra. 

Az Interpol már korábban körözte a férfit, most nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. Hazájában akár 10 év börtönt is kaphat.  

A férfi nagyapja, Csaleo Juvidja (Chaleo Yoovidhya) a hatvanas években találta ki a Karting Deng, angolul Red Bull (vörös bika) nevű energiaital receptjét. Az ital kezdetben a gépkocsivezetők körében vált népszerűvé, de helyi termék maradt.

Csaleo találkozott Dietrich Mateschitz osztrák vállalkozóval, akivel a 80-as évek közepén nemzetközi céget hozott létre. Az osztrák férfi úgy ismerte meg az italt, mint a jetlag hatásos ellenszerét. Közösen módosítottak az eredeti recepten, mielőtt megalapították a nemzetközi Red Bull márkát. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?