Judit
2 °C
7 °C

Átvette Orbán szlogenjét a német szélsőjobb

2017.09.05. 09:54

Wer Europa liebt, muss Brüsszel stoppen!

Aki Európát szereti, meg kell állítania Brüsszelt!

- ezzel a felirattal kampányol a német szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt, szúrta ki az Azonnali.hu Heidelbergben.

Az üzenet onnan lehet ismerős, hogy a magyar kormány legutóbbi nemzeti konzultációját az "Állítsuk meg Brüsszelt!" szlogennel reklámozta. A magyar kormány akkor azzal érvelt, hogy az EU-ért haragszanak, nem ellene, így hát nem EU-ellenes az Állítsuk meg Brüsszelt című kampány.

Az Azonnali megkereste az AfD központi, baden-württembergi és heidelbergi sajtóirodáját, hogy Orbánék plakátja inspirálta-e őket, hallottak-e róla. De egyelőre nem érkezett válasz.

Az AfD-ből ugyanakkor több politikus is elismerősen szólt már Orbán bevándorláspolitikájáról, az Európai Parlamentben is több AfD-s képviselő felszólalt Orbán mellett.

Az AfD egyik kampányautója - feltehetően a volt NDK lakóit szólítja meg
Az AfD egyik kampányautója - feltehetően a volt NDK lakóit szólítja meg
Fotó: Hannibal Hanschke

A németországi választásokat szeptember 24-én tartják, a kutatások szerint az Angela Merkel által vezett CDU/CSU az esélyes a győzelemre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?