Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott a francia politikus, aki megverte képviselőtársát

2017.09.05. 17:16

Egy időre visszavonul a politizálástól M'jid El Guerrab francia kormánypárti képviselő, akit azzal vádolnak, hogy bukósisakjával verte meg Boris Faure szocialista politikust, írja a BBC. El Guerrab azzal indokolta kilépését a kormánypártból, hogy nem szeretné akadályozni a parlamenti többség munkáját.

El Guerrab a francia államfő, Emmanuel Macron pártjának (A Köztársaság Lendületben, LREM) egyik képviselője, aki egy párizsi kávéház teraszán szólalkozott össze a másik politikussal múlt  szerdán, majd egy motor bukósisakjával kétszer megütötte Faure-t, akit súlyos fejsérüléssel szállítottak kórházba, ahol sürgősen meg kellett operálni.

A kormánypárti politikus azt állítja, Faure a veszekedés során az észak-afrikai származására tett megjegyzéseket (egy szemtanú szerint mocskos arabnak nevezte), a szocialisták azonban nevetségesnek és sértőnek nevezték a vádakat. El Guerrab egyébként elismerte tettét, és kijelentette: elítéli az erőszak minden formáját, illetve sajnálja, hogy engedett a provokációnak.

Korábban megírtuk, hogy a háttérben az állhat, hogy a korábban a szocialistákhoz tartozó M'jid El Guerrab Macron pártjának színeiben a választókörzetében legyőzte a szocialisták jelöltjét, Didier Le Bret-t.