Olivér
4 °C
8 °C

Részegnek mondták az elütött kisfiút, de a vétkes nő előzetesben marad

2017.09.05. 01:05

Részlegesen elismerte felelősségét az a 31 éves nő, aki áprilisban egy Moszkva környéki lakótelepen halálra gázolt egy hatéves kisfiút. Az asszony azonban tagadta, hogy elkerülhette volna az ütközést és azt is, hogy a tragédia pillanatában telefonját nézte. A vádlott szeptember 15-ig előzetesben marad – írta a Newsru.com.

A hatéves fiú nagypapájával tért haza a sétáról, amikor átszaladt a lakótelepi úton. Az autó első és hátsó kerekével is áthajtott a fiún, akit 10 méteren át vonszolt magával. A halálát okozó baleset önmagában egy volna a tragikus esetek közül, a helyi hatóságok hozzáállása miatt azonban nagy visszhangot kapott. Az országban akkor kapták fel sokan a fejüket a hírre, amikor

az orvosszakértői vizsgálat kimondta, hogy a kisfiúban egy fél üveg vodka lehetett.

Az orosz sajtóban „részeg kisfiú ügyként” híresült el a baleset körüli gyanús vizsgálat, amely hosszú ideig nagyvonalúan bánt az elkövetővel. A baleset után csak egy hónappal indult bűnügyi nyomozás, és csak júniusban emeltek vádat a nővel szemben, aki az orosz sajtó szerint egy helyi befolyásos bűnszervezet jelenleg börtönben lévő vezetőjének a felesége.

A vádemelés csak akkor történt meg, amikor a Nyomozati Hatóságot (SZK) vezető Alekszandr Basztrikin a vizsgálat áthelyezéséről döntött. Ezután nyomozás indult a gyermek orvosszakértői vizsgálatának vitatható lebonyolítása miatt is.

A gyanú szerint asszony tisztára mosását szolgálhatta az orvosszakértői vélemény amely magas véralkoholszintet állapított meg a kisfiúnál. 

A nyár folyamán felmerült, hogy a kisfiút exhumálják a vizsgálat megismétlése céljából, később azonban erről a családot képviselő ügyvéd szerint letettek, egyrészt, mert ennyi idő elteltével kétséges, hogy érdemi megállapításokat lehet tenni a holttest vizsgálatával, másrészt, mert reményeik szerint más módon is feltárhatók a gyanús orvosi jelentés körülményei.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?