Judit
2 °C
7 °C

Őrült sebességgel közelít Irma Floridához

2017-09-06T031645Z 1596202683 RC14759AAE90 RTRMADP 3 STORM-IRMA
2017.09.06. 06:48

Nem csillapodott a Karib-tengeren száguldó Irma, amely 300 kilométeres sebességű szelet hozva közelít Puerto Ricóhoz és a Dominikai Köztársasághoz. A legsúlyosabb, 5-ös fokozatúra értékelt hurrikán szombaton érheti el Florida partjait.

A Miamitól 200 kilométerre fekvő, 22 ezer lakosú Key West sziget evakuálását is elrendelték a hatóságok. „Világosan megmondjuk az embereknek, hogy el kell menniük. Nem maradhatnak a szigeten egy ötös erősségű hurrikánban” – idézte a BBC a katasztrófaelhárítás helyszínen lévő vezetőjét.

Az elnök még kedden Floridában, a Virgin-szigeteken és Puerto Ricóban szükségállapotot rendelt el. A vihar a félszigetet szombatra érheti el, ha nem változtat irányt. Szerdán a Leeward-szigeteket, csütörtökön Haitit, Puerto Ricót később a Bahamákat érheti el, bár Irma iránya még módosulhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?