Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három év után jutott segélyszállítmány az Iszlám Állam utolsó fellegvárába

2017.09.07. 14:07

Segélyszállítmány jutott el a kelet-szíriai Deir-ez-Zór városba, ahova három éve nem érkezett ilyesmi - írta a Reuters. A negyven kamionból álló konvoj alapvető dolgokat vitt a 93 ezres településre: benzint, élelmiszert, gyógyszereket, valamint két mobilkinikát is felállítanak. 

A szíriai hadsereg két napja törte át az Iszlám Állam védelmi vonalát a három éve ostromolt Deir-ez-Zórnál. A kormányerők által ellenőrzött Deir-ez-Zórt, ahol bázisuk is van a kormányerőknek, 2014-ben zárták gyűrűbe a szélsőségesek.

Az Iszlám Állam fokozatos területvesztésével sok dzsihadista a város környékére vonult vissza. A rezsim katonái által tartott Deir ez-Zór köré vont ostromgyűrű így a dzsihadisták egyik utolsó fellegvára Szíriában - írtuk korábbi cikkünkben