Aliz
6 °C
14 °C

Öntudatlan volt és meztelen a magyar nő, de nem történt bűncselekmény

2017.09.07. 08:42 Módosítva: 2017-09-07 08:45:17

A nyáron eltűnt egy 29 éves magyar nő Ausztriában, majd három hét múlva a Wörthi-tó mellett egy elhagyott csónakházból került elő meztelenül és öntudatlan állapotban. A nő semmire nem emlékezett.

A Bors azt írja: az osztrák rendőrség hosszú ideig ki sem tudta hallgatni a kórházban fekvő nőt. Az osztrák hatóságok mostanra már tudják, mi történt, de erről nem kívánt részleteket elárulni a Borsnak Mario Nemetz, az ügyben illetékes körzeti felügyelő. A magyar nő beszámolója alapján nem történt bűncselekmény, ezért büntetőeljárás sem indult az ügyben.

A nő egy osztrák luxusszállodában dolgozott masszőrként, de július 17-én felmondott. Munkatársainak tűnt fel, hogy a kocsija ennek ellenére a hotel parkolójában maradt, pedig úgy tudták, hogy hazaindult Magyarországra. Értesítették a rendőrséget, de a 29 éves Ajna nyom nélkül felszívódott.

A nő augusztus elején a Wörthi-tó mellett, egy Pörtschach nevű faluban került elő. Egy elhagyatott csónakházból mászott ki meztelenül, amikor magyar beszédet hallott. Nagyon elhanyagolt állapotban volt, kiszáradva és lefogyva, mentálisan zavartan. Még a nevére sem emlékezett, arra meg pláne nem, hogy mi történt vele.

A csónakház egy ismert osztrák vállalkozóé, aki régóta nem járt ott. A szemtanúk szerint viszont korábban egy kishajót láttak néha a ház előtt horgonyozni, egy idősebb férfival a fedélzeten, és hangokat is hallottak kiszűrődni.

Az ügyben a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium is megmozdult, de a család a felajánlott konzuli segítséggel nem kívánt élni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?