Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Trump nem hívta meg Putyint az ENSZ-csúcstalálkozóra

2017.09.07. 11:28 Módosítva: 2017-09-07 11:28:44

Nem kapott meghívást Vlagyimir Putyin Donald Trumptól arra a New York-i csúcstalálkozóra, amelynek részvevői az ENSZ reformját fogják megvitatni, közölte Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon.

Trump az ENSZ-közgyűlés általános vitája kezdetének előestéjére hívott össze egy ilyen tanácskozást New Yorkba. A Reuters úgy értesült, hogy az eseményre azok a vezetők kaptak meghívást, akik aláírtak egy tíz pontból álló nyilatkozatot. Ez arra szólítja fel António Guterres főtitkárt, hogy fogjon bele a világszervezet "hatékony és célszerű megreformálásába".

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban közölte, hogy Putyin idén nem vesz részt a Közgyűlés munkájában. A 72. ülésszak általános vitája idén szeptember 19-én kezdődik Guterres beszédével, Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter elnöklete alatt.

Trump először szólal majd fel az ENSZ-ben. Az előzetes tervek szerint az Oroszországot képviselő Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 21-én mondja majd el beszédét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!