Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trump nem hívta meg Putyint az ENSZ-csúcstalálkozóra

2017.09.07. 11:28 Módosítva: 2017-09-07 11:28:44

Nem kapott meghívást Vlagyimir Putyin Donald Trumptól arra a New York-i csúcstalálkozóra, amelynek részvevői az ENSZ reformját fogják megvitatni, közölte Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója a vlagyivosztoki Keleti Gazdasági Fórumon.

Trump az ENSZ-közgyűlés általános vitája kezdetének előestéjére hívott össze egy ilyen tanácskozást New Yorkba. A Reuters úgy értesült, hogy az eseményre azok a vezetők kaptak meghívást, akik aláírtak egy tíz pontból álló nyilatkozatot. Ez arra szólítja fel António Guterres főtitkárt, hogy fogjon bele a világszervezet "hatékony és célszerű megreformálásába".

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője korábban közölte, hogy Putyin idén nem vesz részt a Közgyűlés munkájában. A 72. ülésszak általános vitája idén szeptember 19-én kezdődik Guterres beszédével, Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter elnöklete alatt.

Trump először szólal majd fel az ENSZ-ben. Az előzetes tervek szerint az Oroszországot képviselő Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 21-én mondja majd el beszédét.