Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Megölték az úgynevezett Iszlám Állam úgynevezett hadügyminiszterét

2017.09.08. 09:32

 Az orosz légierő Deir-ez-Zórnál végzett Gulmurod Halimovval, az Iszlám Állam terrorszervezet hadügyminiszterével, írja az MTI az orosz védelmi minisztériumra hivatkozva.

Gulmurod Halimov
Gulmurod Halimov

A moszkvai bejelentés szerint az orosz harci gépek a szíriai város térségében megsemmisítették az Iszlám Állam egy harcálláspontját, egy kommunikációs központját, valamint négy befolyásos harctéri parancsnokát, köztük Halimovot. A légicsapásban negyvenen haltak meg.

A tádzsik Halimov, aki hazája rendőrségében a különleges egységek ezredese volt, Oroszországban és az Egyesült Államokban is kapott kiképzést.

Washington nemzetközi terroristának minősítette, és 3 millió dollár jutalmat ajánlott fel annak, aki nyomára vezeti az amerikai hatóságokat. Halimov hat beosztottjával együtt 2015 májusában csatlakozott a terrorszervezethez, az Iszlám Állam hadügyeinek irányítását pedig az orosz védelmi minisztérium szerint azután vette át, hogy elődjét, a georgiai csecsen Abu Omar as-Sisanit likvidálták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?