Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Medve támadt egy svéd vadászra

2017.09.09. 15:45

Van, hogy te eszed meg a medvét, és van, hogy a medve esz meg téged

– mondta a cowboykalapos-bajuszos fickó Jeff Bridgesnek a Nagy Lebowskiban. A nyugat-svédországi medve, akiről ez a történet szól, valószínűleg nem látta a Coen testvérek filmjét, de azzal a kevés eszével, amit az evolúció neki adományozott, kitalálta, hogy a megpillantott svéd vadász finom lehet, és inkább ő enné meg a svéd vadászt, mint hogy a svéd vadász egye meg őt. Így hát reggel fél nyolc körül, amikor megpillantotta a vadászt, rá is támadt.

Hülye ötlet volt. A vadász ugyanis észrevette a medvét, és rálőtt. A medve azonnal meghalt, a svéd vadásznak haja szála sem görbült. A rendőrség nyomozást indított, hogy kivizsgálják az ügyet. Alighanem megállapítják majd, hogy jogos önvédelem történt, mert bár a medvénél nem volt lőfegyver, azzal a rengeteg erejével, amit az evolúció neki adományozott, a medve könnyűszerrel megölhette volna a lőfegyveres svéd vadászt.

A medve tetemét elküldték a Svéd Nemzeti Állatorvosi Intézetnek, de csak vizsgálati célból. A gyógyulásához alighanem senki sem fűz nagy reményeket.

Svédországban augusztus és október között legális medvére vadászni. A vadász tehát nem követett el bűncselekményt, bár erről a medve alighanem mást mondana, és a vadász alighanem akkor sem próbálta volna jogi útra terelni az ügyet, ha július 31-én vagy november 1-jén találkozik a medvével, hanem önbíráskodás keretében agyonlövi.

Az elmúlt évszázadban összesen két halálos kimenetelű medvetámadás történt Svédországban.