Árpád
-2 °C
4 °C

Putyin pártja tarolt a vasárnapi kormányzóválasztáson

2017.09.11. 07:09

Az előzetes adatok szerint Oroszországban mind a tizenhat kormányzóválasztást az Egységes Oroszország párt jelöltje nyerte meg vasárnap, második forduló egyik régióban sem lesz, írja az MTI.

A hatalom, vagyis Vlagyimir Putyin pártja ugyanakkor a főváros, Moszkva több kerületében is elveszthette többségét az önkormányzati képviselőtanácsban. A végleges eredményeket várhatóan kedden teszik közzé.

A részvételi arány szakértők szerint megfelel a helyi választások régiós átlagának, amíg a Mordvin Köztársaságban a nem végleges adatok szerint a szavazásra jogosult polgárok 71 százaléka adta le voksát, addig Moszkvában csak 14-15 százalék élt választójogával.

A Központi Választási Bizottság és az orosz belügyminisztérium szerint sehol sem történt olyan jelentős szabálysértés, amely befolyásolhatta volna a végeredményt.

Ha még olvasni szeretne Putyin Oroszországáról, kattintson erre a cikkre>>>

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?