Gál
9 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Szörfösre támadt egy cápa: felrepítette a levegőbe

2017.09.11. 09:56

A Föld legszerencsésebb emberének nevezte barátja azt a szörföst, akit vasárnap ért cápatámadás Ausztrália keleti partjainál - írja az MTI. A szörfdeszka felfogta a félelmetes ragadozó támadásának erejét, így a férfi enyhébb sérülésekkel megúszta a támadást.

mcgrath-surfboard
Fotó: instagram

A 35 éves Abe McGrath Ilukánál, Új-Dél-Wales északi partvidékén szörfölt vasárnap, amikor megtámadta egy 3,5 méter hosszú fehér cápa. A rendőrségi közlemény szerint a cápa a víz alól rontott neki a deszkának, ami nagyot csattant, a rajta fekvő szörfös pedig a levegőbe repült, majd a vízbe esett. A cápa aztán még körözött egy kicsit az áldozata körül, de később elúszott.

A szörfösnek sikerült a deszkába kapaszkodva a partra jutnia, ahol a barátja sietett segítségére és vitte kórházba. A cápa fogai eltépték a szörfös ruháját és a csípőjét is felsértették, de a sebesülés ellátása után még vasárnap éjjel hazamehetett a kórházból. Barátja szerint ha McGrath nem feküdt, hanem ült volna a szörfdeszkán, biztos leharapta volna a lábát a cápa. 

fb
Fotó: Abe Mcgrath / Facebook

Két hete egy 37 éves szörfös menekült meg hasonló módon egy három méteres fehér cápa támadásától Ausztrália délkeleti partvidékén. A ragadozó fogai a deszkát marcangolták szét, a férfi pedig csupán felszíni sérülésekkel megúszta a veszélyes találkozást.