Valter
16 °C
31 °C

Egy diák lövöldözni kezdett egy amerikai iskolában

2017.09.14. 05:15

Lelőtte egy osztálytársát egy diák, másik hármat pedig súlyosan megsebesített szerdán egy Washington állambeli iskolában. A tragédia a Spokane város közelében lévő Rockford általános iskolájában történt. A túlélő áldozatokat kórházban ápolják, egyikük sincs életveszélyben, írja az MTI.

K  AP20170914002
Fotó: Nick Geranios / MTI

A lövöldöző diáknál két pisztoly volt, mindkettőt használni akarta, de az egyik elakadt. Ekkor az egyik megcélzott diák kérlelőre fogta, ám a lövöldöző a másik fegyverből leadott lövésével azonnal leterítette. Ezután az iskola biztonsági őreinek sikerült lefogniuk a támadót.

Ozzie Knezovich megyei seriff nem kívánta felfedni az elkövető kilétét. Csak annyit mondott, hogy fiúról van szó, s a vélhető motívumokról sem nyilatkozott: "szerencsére, az egyik fegyver elakadt, mert ha ez nem így lett volna, a tragédia még több áldozattal végződik".

seriff szerint alaposan meg kell vizsgálni, "mi történik a társadalmunkban, mi az oka annak, hogy gyermekeink azonnal fegyverhez nyúlnak, ha valamilyen problémával találják szembe magukat".

Az Egyesült Államokban 2012 óta átlagosan évente 54 iskolai lövöldözés történik.