Hősként ünneplik a dél-afrikai nőt, aki leszúrta lánya megerőszakolóját

2017.09.14. 10:08 Módosítva: 2017.09.14. 10:23

Az interneten anyatigrisként emlegetik és hősként ünneplik azt a dél-afrikai nőt, aki a 27 éves lányát megerőszakoló három férfi közül egyet leszúrt, a másik kettőt pedig megsebesítette, írja a német Welt

Az esetet a dél-afrikai Dispatch című lap írta meg. A Queenstown közelében lévő Zwart Waterben az asszonyt egy éjszaka lánya barátja hívta fel azzal, hogy egy háromfős, a környéken garázdálkodó banda megtámadta őket, és a lányát elhurcolták. Az asszony próbálta hívni a rendőrséget, de a vonal foglalt volt. Ezután értesítette a falu elöljáróját, hogy ő próbálja hívogatni a rendőrséget, a nő pedig felkapott egy kést, és maga indult lánya keresésére.

Egy lakatlan házból hallott kiáltásokat a közelben. Telefonjával világítva bement a sötét házba, ahol azt látta, hogy két férfi késsel tartja sakkban a lányát, egy harmadik pedig előtte térdel és erőszakoskodik vele.

Az asszony később azt mondta: a férfiaknál is kés volt, így ő magát is védte ellenük. Leszúrta az egyik férfit, a másik kettőt pedig megsebesítette, de ők elmenekültek. Az asszonyt szeptember 2-én vette őrizetbe a rendőrség, egy rendbeli emberölés és két rendbeli emberölés kísérlete miatt indult ellene büntetőeljárás.

Az interneten szolidaritási mozgalom indult az asszonyért. Egy adománygyűjtő oldalon már 7 ezer dollárt gyűjtöttek össze neki és a lányának. A nő szabadlábon védekezik. Nevét a hatóságok nem közölték.

Dél-Afrikában nagyon gyakori a szexuális erőszak. Rendőrségi statisztikák szerint csak 2016 áprilisa és decembere között 30 ezer esetet regisztráltak, de mivel az ilyen esetek nagy részét nem jelentik a rendőrségen, a valós szám ennél jóval magasabb lehet. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport