Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az orosz vírusirtókirály elmegy a kongresszusi meghallgatásra

2017.09.15. 06:58

Elmegy a kongresszusi meghallgatásra a legnagyobb orosz vírusirtó szoftvercég alapító tulajdonosa. Jevgenyij Kaszperszkij azután jelenik meg az amerikai törvényhozás előtt, hogy az Egyesült Államok megtiltotta a Kaspersky Lab termékeinek használatát a szövetségi intézmények számítógépein. A döntés az Oroszországgal szembeni szankciókkal függ össze, hiszen a Kaspersky Lab szintén orosz cég.

„Hálás vagyok a lehetőségért, hogy a törvényhozók tudományos, technológiai bizottsága előtt beszámolhatok, feltéve, ha gyorsított eljárásban vízumot kapok. Remélem nyilvánosan válaszolhatok a cégemet és termékeit illető vádakra” – idézte Jevgenyij Kaszperszkijt a Newsru.com.

A meghallgatás szeptember 27-én lesz, azon a cégalapítón kívül független kiberbiztonsági szakértők is részt vesznek.

Az amerikai belügyminisztérium szerdán döntött úgy, hogy megtiltja az orosz kaspersky Lab termékeinek használatát a szövetségi intézmények számítógépein, nemzetbiztonsági kockázattól tartva. Feltételezés szerint a cég termékein keresztül a Kreml amerikai számítógépeken őrzött adatokhoz juthat. A tiltás egyelőre három hónapra érvényes. A minsztérium a Kaspersky Lab bizonyos képviselői esetében orosz titkosszolgálati kapcsolatokat is gyanít, bár ezzel kapcsolatban bizonyítékot nem tártak elő.

A cég visszautasította a feltételezést, bízva abban, hogy a gyanút el tudja oszlatni egy érdemi vizsgálat során.