Árpád
-2 °C
4 °C

Letartóztattak egy 18 éves férfit a pénteki londoni metrórobbantás ügyében

000 SG4A2
2017.09.16. 11:52 Módosítva: 2017-09-16 21:09:56

A kenti rendőrség Doverben, a kikötő területén letartóztatott egy 18 éves férfit a pénteki londoni metrórobbantással összefüggésben. A BBC adta közzé a hírt.

A rendőrség hivatalos közleménye szerint a férfi a helyi rendőrségnél őrizetben marad, majd Londonba szállítják. Neil Basu, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese és országos terrorelhárítási tevékenységének koordinátora azt nyilatkozta, fontos letartóztatásról van szó, elégedettek a nyomozás tempójával, de folytatják a munkát, a terrorfenyegetettségi szint pedig továbbra is kritikus marad.

Azt is írták, hogy ez a letartóztatás további rendőri cselekményekhez vezet, de nyomozati indokok miatt nem árulnak el többet a férfiról. A nyomozók 45 tanúval beszéltek, és 77 képet és videót kaptak az emberektől, ami segíthet.

Mint arról beszámoltunk, robbanás történt péntek reggel magyar idő szerint 9:20-kor egy metrókocsiban London délnyugati részén, a Parson's Green nevű megállónál. Egy fehér festékes vödör robbant fel, vagy gyulladt ki, és több ember arca megégett. A vizsgálatok megállapították, hogy egy házi készítésű bomba robbant fel. Terrorcselekményként kezelik az ügyet.

(Borítókép: Helyszínelők dolgoznak a metrókocsinál, amiben a robbanás történt a londoni Parson's Green megállónál. Fotó:  AFP / Adrian Dennis)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?