Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Téglával dobálták a rendőröket St. Louisban

2017.09.16. 10:01

Két rendőrtisztet kórházba szállítottak, miután a tüntetők téglákkal dobálták meg őket az amerikai Missouriban államban lévő St. Louisban, írja az MTI. Az egyik tiszt sérülése súlyos.

A bíróság pénteken felmentette a gyilkosság vádja alól Jason Stockley volt rendőrtisztet, aki még 2011-ben egy rendőri intézkedés során agyonlőtte a 24 esztendős Anthony Lamar Smith-t. A 36 éves rendőr fehér bőrű, áldozata afroamerikai volt. Stockley ügyvédje azzal érvelt, hogy védence önvédelemből cselekedett. 

St. Louisban emiatt több százan az utcára vonultak. A tüntetők becsengettek Lyda Krewson demokrata polgármesterhez, majd betörték házának egyik ablakát, és vörös festéket öntöttek az épületre. A rendőrség könnygázzal próbálta meg feloszlatni a tiltakozókat, akik üvegekkel és kövekkel dobálták meg őket. A hatóságok legalább 23 embert állítottak elő.

A szintén Missouriban lévő Ferguson városában 2014 augusztusában a szintén afroamerikai Michael Brown fegyvertelen tinédzsert lőtte agyon egy fehér rendőr, Darren Wilson. A rendőr ellen vádat sem emeltek, mire a városban véres összecsapásokba torkolló tüntetések kezdődtek, és az Egyesült Államok több nagyvárosán tüntetéshullám söpört végig.  • Vennék
  • Hírek