Endre, Elek
17 °C
30 °C

Hepatitis A-járvány van Dél-Kaliforniában

2017.09.18. 10:13

Fertőző májgyulladás-járvány terjed Dél-Kaliforniában, eddig hatan haltak meg a ragályos betegségben, írja az MTI. Különösen a mexikói határ mentén fekvő, dél-kaliforniai San Diego megyében ütközik komoly nehézségekben a járvány megfékezése.

Eddig több mint 19 ezer embert oltottak be, a buszpályaudvarokon és állomásokon mindenütt fertőtlenítő kendőket és kéztörlőket helyeztek el, és erőteljes felvilágosító kampányt folytattak, de az augusztusban felerősödött járványt nem sikerült visszaszorítani.

Szeptember elején a San Diego-i hatóságok közegészségügyi vészhelyzetet hirdettek. Cristin Mondy, a megye egészségügyéért felelős tisztiorvosa a Los Angeles Timesnak elmondta: tisztában vannak azzal, hogy San Diegóban folyamatosan romlik a helyzet, elsősorban a hajléktalanok és a kábítószer-fogyasztók körében. A megyében több száz fertőzöttet kezelnek a kórházakban. A héten San Diegóban fertőtlenítővel lemosták az utcákat, ezen a héten várhatóan Los Angeles egyes részein is fertőtlenítenek majd.

A járvány még márciusban kezdődött San Diego és Santa Cruz megyében, és átterjedt Los Angelesre, de a nagyvárosban eddig nem regisztráltak halálos áldozatot.