Arnold, Levente
17 °C
32 °C

Emberek, jobb ha nem repkedtek Észak-Korea fölött

2017.09.19. 16:33

Nem ajánlja a légitársaságoknak az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) az Észak-Korea fölötti átrepülést a biztonsági helyzet romlása miatt. A szervezet kedden adta ki a pilótáknak az erről szóló ajánlását.

Az EASA azt írta, Észak-Korea rakétatesztjei súlyos veszélyt jelentenek a légiközlekedésre, mivel nagy hatótávolságú föld-föld rakétákról van szó, amelyek indítását előre nem jelentik be. Az EASA szerint a phenjani tájékoztató körzetben egyik repülési magasságon sem ajánlott közlekedni.

A brit hatóságok a saját légitársaságaiknak az átrepülést, a német szervek a landolást és felszállást sem javasolják az országban.

Mint a hétvégén megírtuk, a Pentagon is figyelmeztetett már, hogy az előre be nem jelentett tesztek veszélyt jelenthetnek a légi és tengeri útvonalakra.

Az ENSZ repülésügyi szervezete, az ICAO is elvárja minden egyes országtól, hogy azonnal adjanak tájékoztatást bármilyen, a polgári légi közlekedést veszélyeztető eseményről. Különösen azóta figyelnek erre oda, hogy 2014-ben Ukrajna felett a donyecki szakadárok nagy magasságban lelőttek egy maláj utasszállítót.