Erzsébet
1 °C
4 °C

Kitört az erőszak az LGBT-aktivista meggyilkolása miatt

2017.09.19. 17:07
Scout Schultz
Scout Schultz
Fotó: Handout / Reuters

Rendőrök és tüntetők verekedtek össze az atlantai Georgia Institute of Technology egyetemen hétfő este. Az indulatok egy megemlékezés után szabadultak el, amelyet a szombat éjszaka lelőtt Scout Schultz emlékére tartottak. 

A 21 éves egyetemi hallgató és melegjogi aktivista Schultz szombat éjszaka egy késsel hadonászva mászkált a kampuszon,  magára hívta a rendőrséget, majd a rendőrök felé közelítve azt kiabálta, hogy lőjék le, míg végül le is lőtték. Az esetről videófelvétel is készült, amelyen látszik, ahogy Schultz a pisztolyt tartó rendőrök felé tántorog, akik azt kérik, hogy a Schultz dobja el a kést, majd lőnek. Az egyetemista szobájában több búcsúlevelet is találtak, úgyhogy valószínűleg az volt a terve, hogy lelöveti magát a rendőrökkel. Viszont Schultz családja és egyetemi társai szerint más választása is lehetett volna a kiérkező rendőröknek, mint hogy tüzet nyitnak, a család túlkapásról beszél. 

Hétfő este az egyetemen csendes megemlékezést tartottak az áldozat emlékére, amely után viszont egy összeverődött csapat kezdett spontán tüntetésbe a kampuszon, igazságot és az LGBTQ közösség védelmét követelve. A nagyjából 50 tüntető az egyetem területén lévő rendőrőrs felé vette az irányt, ahol összetűzésbe is kerültek a rendőrökkel, páran pedig beverték egy járőrkocsi szélvédőjét és felgyújtották az autót. A rendőrség közlése szerint két rendőr könnyebben megsérült, három tüntetőt pedig letartóztattak, őket hivatalos személy elleni erőszakkal és felkelés szításával gyanúsítják.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?