Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Maria sötétségbe borította Puerto Ricót

2017.09.20. 19:31 Módosítva: 2017-09-20 22:51:12

Puerto Rico teljes lakossága, mintegy 3,5 millió ember maradt áram nélkül szerdán a szigeten végigsöprő Maria hurrikán miatt – írja a BBC. 

A karibi térségen végigsöprő negyedik hurrikán 260 km/órás sebességgel tarolta le a Brit Virgin-szigeteket és Puerto Ricót szerdán úgy, hogy a szigetlakók még az Irma pusztításának nyomait sem tudták teljesen eltakarítani. Dominikán hétfőn haladt át a Maria, és az eddigi információk szerint hét halálos áldozatot hagyott maga után, de ez a szám valószínűleg növekedni fog. 

Abner Gómez, a Puerto Ricó-i katasztrófavédelem feje azt üzente a lakosságnak, maradjanak otthonaikban, amíg - az információk alapján "nem túl biztató" - helyzet nem oldódik meg. Puerto Rico kormányzója korábban arra kérte Donald Trumpot, nyilvánítsa katasztrófa sújtotta területté a szigetet a hurrikán okozta károk mértéke miatt.