Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy 17 éves fiút is őrizetbe vettek a londoni robbantás miatt

2017.09.21. 09:27 Módosítva: 2017-09-21 10:17:55

Hajnalban egy 17 éves fiút vett őrizetbe a rendőrség a múlt pénteki londoni metrórobbantással összefüggésben. A fiút a dél-londoni Thornton Heath negyedben fogták el, lakhelyén házkutatást kezdett a rendőrség, írja az MTI.

Ő már a hatodik - egyben legfiatalabb - ember, akit a 30 sérülttel járó terrorista merénylettel kapcsolatba őrizetbe vettek. Először egy 18 éves férfit fogtak el a délkelet-angliai Dover kompkikötőjének indulási csarnokában. A brit sajtó meg nem erősített értesülései szerint a hatóságok őt gyanúsítják azzal, hogy elhelyezte a házi készítésű pokolgépet a londoni metrószerelvényen.

Nem sokkal később egy 21 éves férfit vettek őrizetbe a nyugat-londoni Hounslow városrészben, a Heathrow repülőtér közvetlen közelében. Sajtóértesülések szerint mindketten pár éve érkeztek Nagy-Britanniába, egyikük Szíriából, másikuk Irakból.

Szerdán további három embert vettek őrizetbe, egy 25, egy 30 és egy 48 éves férfit, azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy milyen szerepet játszottak a terrorakcióban.