Tekla
8 °C
20 °C

Szudáni születésű férfi lövöldözött egy amerikai templomban

2017.09.24. 22:58

Egy maszkos fegyveres lőtt rá hét emberre a Tennessee államban lévő Nashville-ben vasárnap. A támadó egy templom előtti parkolóban fegyverével lelőtt egy nőt. Ezután bement a templomba és hat embert sebesített meg a fegyverével.

Az elkövető a 25 éves Emanuel Kidega Samson. A szudáni férfi négy éves kora óta élt az Egyesült Államokban, ahol legálisan tartózkodott – írta az MTI. A gyanú szerint két pisztolyt vitt magával a Krisztus Temploma kápolnába, amelyet többségében fehér amerikaiak látogatnak. Emanuel Kidega Samson fekete bőrű.

Az első jelentések szerint Samson maga ellen fordította a pisztolyt és öngyilkosságot akart elkövetni, ám vasárnap estére ez a vélekedés megdőlt, és a rendőrség azt valószínűsíti, hogy a fegyver véletlenül elsülve sebesítette meg a férfit. Nashville rendőrkapitánysága Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy Samsont még vasárnap, a kora esti órákban kiengedték a kórházból, és gyilkosság, valamint gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene.

A lövöldözés halálos áldozata egy 39 éves nő, a sebesültek egyike, a templom 60 éves lelkipásztora válságos állapotban van.

A rendőrség egyelőre nem közölt semmit a lövöldöző indítékairól.