Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Észak-Korea és Venezuela is felkerült az amerikai beutazási tiltólistára

2017.09.25. 05:30

Az Egyesült Államok megtagadja a beutazási engedélyt Észak-Korea állampolgáraitól, és meghosszabbítja az eddigi beutazási korlátozásokat további országokkal szemben – írta az MTI az Egyesült Államok vasárnapi bejelentése nyomán.

Az új rendelkezések október 18-tól lépnek érvénybe. A nem teljes beutazási tilalom meghosszabbítása hat, zömmel muzulmánok lakta ország – Irán, Csád, Líbia, Szíria, Szomália és Jemen – állampolgárait érinti. A listán Észak-Korea mellett a másik „újonc” Venezuela, amelyből azonban csak magas rangú kormánytagok és családtagjaik beutazását korlátozza Washington.

A bejelentés sajtótájékoztatóján a kormányzat szóvivője újságírói felvetésre elismerte, hogy nagyon kevés észak-koreai utazik manapság az Egyesült Államokba.

A két országon túl Csád is felkerült a tiltólistára.

Az Egyesült Államok legnagyobb jogvédő szervezete, az Amerikai Polgári Szabadságjogok Szövetsége (ACLU) Észak-Korea és Venezuela felkerülése ellenére is fenntartja vádját, hogy Trump vitatott – a bíróság által részben felfüggesztett, majd némileg átszabva újra érvénybe léptetett – rendelete valójában a muzulmánok ellen irányul – írta a BBC.