John McCain: Nagyon rossz az orvosaim prognózisa

2017.09.25. 20:17

A rákbetegséggel küzdő John McCain amerikai szenátor egy hétfői interjúban elmondta, hogy nagyon rossz az orvosok prognózisa. A 81 éves arizonai szenátor a CBS televízióban beszélt a betegségéről, amelyet júliusban egy rutinvizsgálat során fedeztek fel nála. A politikus glioblastomában szenved: ez a rosszindulatú agydaganat egyik nagyon agresszív formája. 

"Néhányan azt mondják, hogy 3 százalék az esélyem az életben maradásra, mások 14 százalékot is adnak, de a kilátások nagyon, nagyon rosszak. Amikor megtudtam, csak annyit mondtam: tudomásul veszem, megkeressük a legjobb orvosokat és minden tőlünk telhetőt megteszünk. Közben pedig hálával ünneplünk egy tartalmasan megélt életet" - fogalmazott McCain. 

A szenátort júliusban a szeme fölött kialakult vérrög miatt sürgősséggel megoperálták, és ekkor fedezték fel az agydaganatot. Szeptember elején McCain már visszatért a kongresszusba, ahol a fegyveres erőkkel foglalkozó befolyásos szenátusi bizottság elnöke. "Éppen a betegségem miatt energikusabb és eltökéltebb vagyok, mint valaha, mert tudom, hogy amíg még tehetem, minden tőlem telhetőt meg kell tennem az ország szolgálatában" - hangsúlyozta McCain. 

John McCain a riporternő kérdésére felelevenítette azokat a pillanatokat is, amikor megtudta, hogy milyen súlyosan beteg. "Pénteki nap volt, már majdnem otthon voltam, amikor az orvos telefonált: azonnal vissza kell mennem. Jövök majd hétfőn, válaszoltam, mire az orvos erősködött, hogy muszáj azonnal visszamennem, mert nagyon komoly dologról van szó. Eleinte nem is akarta megmondani a pontos diagnózist, de miután többször nógattam, elmondta" - idézte fel a történteket McCain.

Néha félelem fogja el attól, hogy mi vár rá, de azután megnyugtatja magát. "Azt mondom magamnak, hogy várj csak, vénember, hosszú ideig itt voltál, nagyszerű életed volt, nagyszerű tapasztalatokra tettél szert" - fogalmazott a CBS televíziónak adott interjújában John McCain szenátor. 

A szenátor kitért a Donald Trumppal fenntartott közismerten rossz viszonyára is. Elmondta, hogy elvileg örömmel venne egy beszélgetést az elnökkel, de hozzátette, kevés dologban értenének egyet, mivel eltérő a neveltetésünk és eltérőek az élettapasztalataink. Trump az üzleti életben pénzt csinált és sikeres mind a televízióban, mind a szépségkirálynő-versenyek rendezésében és másban is. Én katonacsaládban nőttem fel, és a kötelesség, a becsület, a haza szolgálata elveinek jegyében neveltek - mondta.   • Tippek
  • Hírek