Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orosz vadászgépek és bombázók gyakorlatoztak az észak-koreai határnál

2017.09.26. 16:38 Módosítva: 2017-09-26 17:07:48

Az orosz állami hírügynökség, az ITAR-TASZSZ kedden arról írt, hogy orosz vadászgépek és bombázók gyakorlatoztak Észak-Korea és Oroszország határánál – írja a Newsweek.

A 17 kilométeres földi, továbbá 22 kilométeres vízi határvonal közelében Szu–35 és Szu–30 vadászgépek, valamint Szu–25 és Szu–24M2 típusú bombázok manővereztek, bombáztak és különböző taktikai gyakorlatokat hajtottak végre – közölte az orosz hadügy a hírügynökséggel.

Észak-Korea pár héttel ezelőtt, a Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai elnök között kialakuló fenyegetőzés kezdete után azzal vádolta Oroszországot, hogy hadi egységeket telepített a Primorie régióba, a észak-koreai határ közelébe, de ezt eddig folyamatosan tagadták az orosz hatóságok.

Trumpnak ennél kevesebbet sem néztek el

Hétfőn az észak-koreai külügyminiszter, Ri Jongho arról beszélt, hogy Donald Trump amerikai elnök hadat üzent az országának, miután pénteken amerikai nehézbombázók repültek el Észak-Korea partjai mellett.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kifejezetten aktívan nyilatkozott a phenjani rezsim szeptemberi nukleáris kísérleti robbantása óta, és jelezte, hogy Moszkva sem fog háttérbe húzódni az egész konfliktus alatt. Észak-Korea és Oroszország átalakuló kapcsolatáról ebben a cikkben írtunk részletesen.