Orbán: Szingapúr sikertörténete biztatás Magyarországnak

2017.09.26. 14:04

Szingapúr sikertörténete biztatás Magyarországnak - mondta Orbán Viktor kormányfő kedden Szingapúrban, a Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnökkel folytatott tárgyalása után tartott közös sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: Magyarországnak nincs komoly nyersanyagkészlete és természetes erőforrása sem, ami azt jelenti, hogy "az lesz belőlünk, amire a munkánk és a szellemi képességeink alapján jutni tudunk". Hozzátette: Szingapúr is ebből csinált csodát, "az emberi erőforrásból, az emberi szellemből és az innovációból".

"Mi úgy tartjuk számon Szingapúrt, mint amely nem másolt más formulát, hanem sajátot gondolt ki" - mondta a miniszterelnök, úgy értékelve ezt, hogy a modern világban lehet sikeresnek lenni "saját formulával" is.

Li Hszien Lung szingapúri miniszterelnök arról beszélt, hogy Magyarország kiváló kapu Szingapúrnak az Európai Unióba, és országa szeretne hasonló kapuként szolgálni Magyarországnak a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) közössége felé.

A szingapúri irányt elemző cikkünk itt olvasható.  • Tippek
  • Hírek