Friderika
13 °C
29 °C

Farkasok téphették szét az eltűnt brit turistát Görögországban

2017.09.27. 22:09

Valószínűleg farkasok támadták meg, tépték szét és falták fel azt az eltűnt brit turistát, akinek megcsonkított maradványait a Görögország északi részén fekvő hegyekben találták meg - írja az MTI.

A halottkém elmondása szerint a nő medencecsontjain nagy harapásnyomokat talált, és testének egy nagy részét nem találták meg. Egy közeli település állatorvosa megerősítette, hogy ilyen harapásokra sem kutya, sem sakál nem képes.

A csontmaradványokat szombaton találták meg a Szalonikitől 285 kilométerre keletre fekvő Petrota falu közelében. A maradványok közelében talált állatszőrök elemzésével fogják megállapítani, milyen ragadozó támadhatott a nőre.

A maradványok mellett találtak egy Celia Lois Hollingworth névre kiállított útlevelet, a 63 éves asszony eltűnését a térségben az athéni brit nagykövetség jelentette be pénteken. 

A nő testvére értesítette a brit hatóságokat arról, hogy nővére telefonon arról beszélt neki, kutyák támadták meg. A maradványokat még nem azonosították, de a rendőrség szerint nagyon valószínű, hogy a brit turistáé.

Görögország kietlen vidékein élnek farkasok, és Petrota térségében is látták őket, de nagyon ritkán fordul elő, hogy emberre támadnának, az elmúlt évtizedekben nem volt erre példa.