Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Nagyon megjárta a kamu agydaganatával és csodás gyógyulásával haknizó blogger

2017.09.28. 13:25

Az egykor népszerű blogger, Belle Gibson pár év alatt 420 ezer ausztrál dollárt keresett azzal, hogy azt hazudta, egészséges étkezéssel és az ájurvédikus gyógyászat segítségével gyógyult ki agydaganatából. A lebukása után a bíróság most 410 ezer ausztrál dolláros bírsággal sújtotta, ami azt jelenti, hogy szinte minden bevételétől megfosztották.

insta
Fotó: instagram

A 25 éves Gibson több millió követőt szerzett csodás gyógyulásának történetével, szakácskönyvet írt és saját appot üzemeltetett. Azt állította, hogy ha a glutént, a finomított cukrot, valamint a feldolgozott élelmiszereket kiveszik az emberek az étrendjükből, akkor ők is meggyógyulhatnak a daganatos betegségeikből.

Az egészséges életmódról tartott haknijai elég jól hoztak a konyhára, de aztán 2015-ben először azzal bukott le, hogy ígéretével ellentétben nem adományozott több ezer ausztrál dollárt daganatos betegségekkel kapcsolatos jótékony célokra. Majd egy évvel később a Women Weekly egyik újságírója annyira sarokba szorította, hogy azt is elárulta, soha nem volt agydaganata.

gibson
Fotó: Bauer Media / Australian Women's Weekly

Gibson ellen az ausztrál fogyasztóvédelmi hatóságok indítottak pert. Az ítélet szerint a blogger visszaélt az emberek jóhiszeműségével. A 410 ezer ausztrál dolláros bírság egy részét azok a szervezetek kapják, akiknek a nő eredetileg segítséget ígért.