Ferenc pápa hadat üzent az álhíreknek

2017.09.29. 17:05

Ferenc pápa pénteken Twitteren kijelentette, a katolikus egyház jövő évi kommunikációs világnapjának témája az álhírek visszaszorítása és a békéért folytatott újságírás lesz – írja a Local.

Ferenc pápa korábban már többször figyelmeztette az újságírókat arra, hogy óriási a felelősségük a közösségi média által nagyban befolyásolt világban, februárban pedig maga is áldozatául esett egy kamusztorinak, így egyáltalán nem meglepő, hogy tenni akar a jelenség ellen.

Tavaly egyébként szintén ezzel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a botrányfüggő médiumok, akik politikusokat mocskolnak be és pletykákat terjesztenek, borzasztóan károsak, az emberek hírnevének megsértése pedig bűn.

A Vatikán pénteken azt mondta, Ferenc pápa célja az, hogy legyőzze a tények gyakran félrevezető eltorzítását, valamint az alaptalan információk terjesztését, ami erősen polarizálja a közvéleményt. Egy olyan helyzetben, mikor a közösségi médiáért felelős legnagyobb cégek, valamint nagy intézmények és a politika is próbál tenni az álhírek ellen, akkor az egyháznak is hozzá kell járulnia a jelenség megszüntetéséhez – tették hozzá.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét