Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferenc pápa hadat üzent az álhíreknek

2017.09.29. 17:05

Ferenc pápa pénteken Twitteren kijelentette, a katolikus egyház jövő évi kommunikációs világnapjának témája az álhírek visszaszorítása és a békéért folytatott újságírás lesz – írja a Local.

Ferenc pápa korábban már többször figyelmeztette az újságírókat arra, hogy óriási a felelősségük a közösségi média által nagyban befolyásolt világban, februárban pedig maga is áldozatául esett egy kamusztorinak, így egyáltalán nem meglepő, hogy tenni akar a jelenség ellen.

Tavaly egyébként szintén ezzel kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy a botrányfüggő médiumok, akik politikusokat mocskolnak be és pletykákat terjesztenek, borzasztóan károsak, az emberek hírnevének megsértése pedig bűn.

A Vatikán pénteken azt mondta, Ferenc pápa célja az, hogy legyőzze a tények gyakran félrevezető eltorzítását, valamint az alaptalan információk terjesztését, ami erősen polarizálja a közvéleményt. Egy olyan helyzetben, mikor a közösségi médiáért felelős legnagyobb cégek, valamint nagy intézmények és a politika is próbál tenni az álhírek ellen, akkor az egyháznak is hozzá kell járulnia a jelenség megszüntetéséhez – tették hozzá.