Agyonlőtte három bajtársát, majd elmenekült egy orosz katona

2017.09.29. 19:56

Agyonlőtte három bajtársát egy orosz katona az oroszországi Amuri megyében fekvő Belogorszk városának egyik laktanyájában, majd egy gépkarabéllyal és négy hozzávaló tárral megszökött a helyszínről – írja az MTI.

Az incidens Transzportnij városrész egyik laktanyájának lőterén történt egy éjszakai lőgyakorlat közben. A katona gépkarabélyából lőtt sorozatot a gyakorlaton sorukra váró bajtársai irányába. A lövöldözésben az elkövető két közlegénnyel és egy tiszttel végzett, egy harmadik katonát pedig megsebesített, őt jelenleg kórházban kezelik.

A helyi hatóságok a rendelkezésre álló információk szerint az 1994-ben született, a dél-oroszországi Dagesztánból származó, Abdulahadov Gaszan őrvezetőként azonosították az elkövetőt, az orosz Nyomozó Bizottság vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Mivel az elkövető még mindig szabadlábon van, a rendvédelmi hatóságok felhívták a lakosságot arra, hogy amennyiben meglátják a katonai egyenruhás, fegyveres gyanúsítottat, azt mindenképpen jelentsék.

Az Amuri terület kormányzója időközben elrendelte az iskolák, kazánházak, a városi kórház, valamint a középületek fokozott védelmét Belogorszkban, a város vezetése pedig közölte, hogy amennyiben nem fogják el a szökésben lévő katonát rövid időn belül, kénytelenek lesznek lemondani a helyi rendezvényeket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport