Ártatlannak vallják magukat Kim Dzsongnam gyilkosai

2017.10.02. 06:12

Megkezdődött a Kim Dzsongun észak-koreai vezető féltestvérének meggyilkolásával gyanúsított két nő pere egy malajziai bíróságon hétfőn. A vádlottak ártatlannak vallották magát.

A Shah Alam városában megtartott tárgyaláson az indonéziai Siti Aisyah és a vietnami Doan Thi Huong bólintással vette tudomásul a vádirat ismertetését, és mikor megkérdezték tőlük, bűnösnek vallják-e magukat, fejrázással jelezték, hogy nem.

A nőket azzal vádolják, hogy február 13-án VX ideggázt fröcsköltek a 45 éves Kim Dzsongnam arcába Kuala Lumpur zsúfolt repülőterén. Mindketten azt vallották korábban, úgy tudták, hogy ártalmatlan, kandi kamerás televíziós játék felvételében vesznek részt. 

Feltételezések szerint a gyilkosság mögött a phenjani vezetés állhat. Az ügy miatt mélypontra kerültek Malajzia és Észak-Korea diplomáciai kapcsolatai. A malajziai hatóságok az ügyben csak a két nő ellen indítottak eljárást, de dél-koreai és amerikai tisztségviselők szerint ők csak eszközül szolgáltak a gyilkossághoz, amelyet észak-koreai ügynökök hajtottak végre.

Kim Dzsongnam, Kim Dzsongil néhai diktátor legidősebb fia régóta száműzetésben élt, és többször bírálta az észak-koreai rezsimet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport