Tamás
-7 °C
8 °C

Hosszú percekig tüzelve gyilkolt hotelszobájából az átlag amerikai férfi

2017.10.02. 23:40
 • Legalább 59-en meghaltak és 527-en megsebesültek a Route 91 countryfesztiválon Las Vegasban, amikor egy szállodai szobából egy férfi tüzet nyitott a fesztivál közönségére. A lövöldözés az egyik legnagyobb tömegmészárlás Amerika történetében
 • A férfi percekig tüzelt a 22 ezer fős közönségre a Mandalay Bay hotel 32. emeletén található szobájából. A közönség először azt hitte, hogy tűzijáték hangjait hallja, majd pillanatok alatt pánik tört ki, ahogy az a helyszínen készült videókból is látszik
 • A rendőrség jelenlegi információi szerint a férfi öngyilkos lett, de a hotelszobát lerohanó alakulat testre szerelhető kameráinak felvételeit még most is elemzik a hatóságok, hogy kiderüljön, volt-e tűzpárbaj a férfi és a kommandósok között. A férfi szeptember 28-án jelentkezett be a szobába. 
 • Nem sokkal azután, hogy a rendőrség megnevezte a Las Vegas-i merénylet elkövetőjét, a közösségi médiában terjedni kezdett a fenti fotó, amin állítólag a több mint ötven embert megölő 64 éves férfi látható. A CBS szerint a kép Stephen Paddock élettársa, Marilou Danley Facebook oldaláról származik, amit nem sokkal férfi nevének nyilvánosságra hozása után töröltek
 • Nem sokkal azután, hogy a rendőrség megnevezte a Las Vegas-i merénylet elkövetőjét, a közösségi médiában terjedni kezdett a fenti fotó, amin állítólag a több mint ötven embert megölő 64 éves férfi látható. A CBS szerint a kép Stephen Paddock élettársa, Marilou Danley Facebook-oldaláról származik, amit nem sokkal a férfi nevének nyilvánosságra hozása után töröltek.
 • Joe Lombardo seriff tájékoztatása szerint a férfi hotelszobájában 17 lőfegyvert találtak, ezeket azonban alaposan elrejthette, mert csütörtöki érkezése óta a takarítók többször is jártak a szobában, és nem találták meg ezeket. Az elkövető otthonában további 18 fegyvert, néhány robbanószerkezetet és több ezer töltényt találtak. A férfi autójában is találtak robbanószert.
 • A hatóságok a 64 éves Stephen Paddockként azonosították a férfit, aki a nevadai Mesquite városában élt, egyórányira Las Vegastól. A hatóság minden ingatlant leinformált és átkutatott, ami a férfi nevén szerepelt. 
 • A rendőrség egyelőre nem talált egyértelmű motivációt a gyilkosságra, ugyanis a férfi soha nem került összetűzésbe a hatóságokkal, még gyorshajtás miatt sem büntették meg. Az Iszlám Állam vállalta magára a merényletet, azonban ahogy cikkünkben rámutattunk, gyenge lábakon állt ez a feltételezés, amit végül az FBI hivatalosan is cáfolt. 
 • A támadó élettársa, Marilou Danley nem volt a férfival a szállodában, jelenleg is Tokióban tartózkodik. A rendőrség együttműködőnek írta le a nőt, de egyelőre vizsgálják, hogy lehetett-e bármilyen köze a lövöldözéshez. A rendőrség szerint  egyértelmű, hogy a férfi egyedül cselekedett. 
 • A férfi testvérét Eric Paddockot kihallgatta az FBI, és több csatornának is nyilatkozott. Elmondása szerint derült égből érte őket a hír. Kizárt, hogy vallási vagy politikai motiváció állt volna a háttérben, szerinte testvére egy teljesen átlagos ember volt, aki szeretett Las Vegasban kaszinókba járni. Később az NBC-nek elmondta, hogy apjuk szerepelt az FBI legkeresettebb bűnözőinek listáján, és bár ők nem ismerték a férfit, az akkori leírások alapján apjuk öngyilkosságra hajlamos, felfegyverzett és különösen veszélyes bűnöző volt.
 • Donald Trump amerikai elnök merő gonoszságnak nevezte a támadást, és ígérete szerint szerdán Las Vegasba látogat. 
 • A nevadai hatóságok közleményben köszönték a sok imádságot és jókívánságot, de nyomatékosították, hogy elsősorban vérre van szükségük, mivel a hotel környéke egy háborús övezethez hasonlít, és minden donorra szükség van. Az áldozatok száma folyamatosan nőhet. 
 • A Las Vegast is felügyelő Clark megye kihirdette a rendkívüli állapotot.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport