Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Soha ilyen véres tömegmészárlás nem volt még az USA-ban

2017.10.02. 14:58

Egy férfi magyar idő szerint vasárnap este tüzet nyitott egy Las Vegas-i kaszinóhotel 32. emeletéről a szálloda előtti lezárt területen zajló countryfesztiválra. Több mint 50-en meghaltak, több mint 400-an megsérültek. Minden részlet ebben a cikkünkben, a megölt merénylőről itt írtunk.

Soha ilyen sok halálos áldozatot követelő lövöldözés nem történt még az Egyesült Államokban. A CNN összeszedte a korábbi legtöbb áldozatot követelő magányos merényleteket, a teljes lista itt olvasható:

  • A 2016-os orlandói vérengzésnél a Pulse melegbárban 49 emberrel végzett egy magányos iszlamista merénylő. Több mint 50-en megsérültek. A rendőrök a túszok kiszabadítása közben végeztek a támadóval.
  • 2007-ben egy dél-koreai diák megölte exbarátnőjét és annak új barátját egy kollégiumban, majd két órával később tüzet nyitott a virginiai egyetemen. Összesen 32 embert mészárolt le, mielőtt végzett magával.
  • 2012-ben a newtowni Sandy Hook általános iskolában egy fegyveres ámokfutó 11 perc alatt megölt húsz kisgyereket és hat felnőttet, mielőtt végzett magával. Később a gyilkos édesanyját is holtan találták a rendőrök.
  • 1991-ben a texasi Killeenben egy férfi a pickupjával behajtott egy kávézóba, majd kiszállt, és 23 embert lőtt agyon. A merénylő megölte magát.
  • 1984-ben a kaliforniai San Ysidróban kezdett lövöldözni egy férfi egy helyi gyorsétteremben. A támadó 21 embert ölt meg, mielőtt egy rendőrségi mesterlövész ártalmatlanította.