Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Trump: Merő gonoszság volt a mészárlás

2017-10-02T145813Z 803341442 HP1EDA215L052 RTRMADP 3 USA-LASVEGA
2017.10.02. 17:02

Donald Trump amerikai elnök magyar idő szerint kedden délután nyilvánosság előtt beszélt a Las Vegas-i tömegmészárlásról. Trump szerint merő gonoszság volt ami ott történt. Az elnök megköszönte a mentőknek, rendőröknek, és tűzoltóknak, akik nagyon rövid idő alatt kiértek a helyszínre, és segítséget nyújtottak a sérülteknek. 

Trump az utóbbi fél napot egy nagyon sötét időszaknak hívta, és bejelentette, hogy a zászlókat fél árbócra fogják ereszteni az országban.

Trump később a Bibliából idézett:

Az Úr közel van a megtört szívűekhez, és megmenti azokat, akiknek a lelke összetört.

Kijelentette, hogy ő és felesége is imádkozni fognak az áldozatokért, és azok szeretteiért. Szerdán személyesen el fog látogatni Las Vegasba.

Trump hangsúlyozta az összefogás fontosságát, és kijelentette, hogy az ország egységét nem törheti meg a gonoszság. Tudja, hogy egy ilyen esetnél mindenki valami értelmet keres, valami fényt a sötétségben, de ezt a fényt megtörheti akár egy reménysugár.

Helyi idő szerint vasárnap este egy amerikai férfi a Las Vegas-i szállodai szobájából tüzet nyitott az ablaka alatt rendezett countryfesztivál nézőire. A cikk írásának időpontjában több, mint 50 halottja van a mészárlásnak. Az elkövető öngyilkos lett.